اسید سولفوسالیسیلیک (Sulfosalicylic acid) یک ترکیب شیمیایی معطر سه گانه است که تحت واکنش‌های معمول فنل، کربوکسیلیک و گروه‌های سولفونیک اسید قرار گرفته است. این ماده شیمیایی در آزمایشگاه‌های پزشکی و شیمی و چند صنعت دیگر کاربردهایی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. همچنین خواص فیزیکی و شیمیایی و نکات ایمنی آن را خدمت شما ذکر خواهیم کرد.

خواص فیزیکی و شیمیایی

اسید سولفوسالیسیلیک با فرمول شیمیایی C7H6O6S با شناسه پابکم 7322، پودری سفید رنگ و معطر است که دارای جرم مولی 218.185 گرم بر مول و چگالی 0.8 گرم بر سانتی‌متر مکعب می‌باشد. این ماده شیمیایی در آب قابل انحلال است و در دمای صد و بیست درجه سانتی‌گراد به نقطه ذوب خود می‌رسد.

اسید سولفوسالیسیلیک

سنتز و تولید اسید سولفوسالیسیلیک

روش‌های مختلفی برای تولید و سنتز این ترکیب شیمیایی وجود دارد. به طور مثال می‌توان طی پروسه‌ای آن را از واکنش اسید سالیسیلیک با تری اکسید گوگرد در شرایط و دمای مشخص سنتز و تولید نمود.

کاربردهای اسید سولفوسالیسیلیک

از اسید سولفوسالیسیلیک ﺑﻪ ﻋﻨﻮان رﺳﻮب دﻫﻨﺪه ﭘﺮوﺗﺌﯿﻦ در آزمایش ادرار، برای آندایزینگ سطوح فلزی، به عنوان یک محلول ثابت در الکتروفورز پروتئین، به عنوان معرف رنگی برای یون آهن که با آن رنگ بنفش می‌دهد، به عنوان ماده واسط در تولید مواد فعال سطحی، به عنوان معرف در آزمایشگاه، برای تولید کاتالیست‌های آلی، به عنوان افزودنی گریس، جهت تشخیص فلزات در محلول‌ها و نمونه‌های حاصل از حالت جامد و تعدادی کار دیگر استفاده می‌شود.

اسید سولفوسالیسیلیک

نگهداری، انبارش و مسائل ایمنی

اسید سولفوسالیسیلیک را در ظرفی دربسته و در جایی خشک و خنک و به دور از آب و رطوبت نگهداری کنید. لازم به ذکر است که بلعیدن این ماده شیمیایی مضر و خطرناک است و تماس آن با پوست باعث تحریک پوست و تماس آن با چشم موجب تحریک جدی چشم می‌شود و بدین جهت باید از تماس آن با پوست و چشم‌ها خودداری نمود.