سودالیت یک کانی قیمتی، زیبا و معمولاً به رنگ آبیست که امروزه کاربرد زیادی در جواهرسازی دارد.

خصوصیات کانی سودالیت

سودالیت در اسیدهای مختلف حل می‌شود و به رنگ سفید تا بی‌رنگ درمی‌آید. این سنگ اگرچه بیشتر به رنگ آبی، شبیه به سنگ لاجورد و با رگه‌های سفید است، اما در رنگ‌های سفید، خاکستری، زرد، سبز، بنفش و با حتی صورتی (نوع صورتی رنگ سودالیت را هاکمانیت می‌نامند) نیز یافت می‌شود و اغلب به صورت مات (نوع شفاف آن بسیار کمیاب است) و دارای رگه‌های سفید و ناسرگی‌های کلسیت است.

سنگ سودالیت

شباهت لاجورد با سودالیت

سنگ لاجورد از نظر ظاهری بسیار شبیه به سودالیت است و حتی ممکن است در آن سودالیت هم وجود داشته باشد. با این حال سنگ لاجورد جاذبه بسیار بالایی برابر با 2.5 تا 3 دارد. به علاوه لاجورد را از نظر فنی به نام سنگ تعریف می‌کنند در حالیکه سودالیت ماده معدنی خالص و کامل است. سودالیت همچنین بر خلاف لاجورد به ندرت خال‌های پیریت داشته و از آن سبک‌تر است.

استخراج کانی سودالیت

سودالیت که معمولاً در سنگ‌های آتش‌فشانی به صورت توده‌وار یافت می‌شود، برای اولین بار در استان کبک، واقع در کشور کانادا کشف و استخراج شد و امروزه نیز استان انتاریوی کانادا بزرگ‌ترین مرکز استخراج این کانی باارزش به شمار می‌رود. این سنگ همچنین در آلمان، ایتالیا، رومانی، پرتغال،برزیل، روسیه، هند، گرینلند، بولیوی، میانمار و آمریکا یافت می‌شود.

برش و تراش

سنگ سودالیت

سنگ سودالیت به صورت مات و در مدل‌های بیضی، باگتی یا مدل‌های دیگر برش و تراش می‌خورد و به بازار عرضه می شود.

تمیز کردن جواهرات مزین به سودالیت

این سنگ اگرچه سنگی سخت به حساب می‌آید، اما همچنان سختی آن از بسیاری از سنگ‌های قیمتی کمتر است. بنابراین جواهراتی که دارای سودالیت هستند را با آب و صابون بشویید و با پارچه نرم و لطیف خشک کنید. همچنین از تماس این سنگ با اسیدها باید جدا خودداری فرمایید.