سنگ گروسولار از کانی‌های سیلیکاتی است که به دلیل رنگ، ظاهر، کمیابی و سختی که دارد، به عنوان یک سنگ قیمتی و گوهرسنگ در ساخت جواهرات و زیورآلات استفاده می‌شود.

خصوصیات شیمیایی و فیزیکی

گروسولار از سیلیس، آلومینیوم و کلسیم تشکیل می‌شود و البته گاهی حاوی تیتانیوم هم هست. این سنگ در مقیاس موس سختی شش و نیم تا هفت دارد و رنگ خاکه‌اش قهوه‌ای است.

گوهرسنگ گروسولار

رنگ سنگ گروسولار

سنگ گروسولار به صورت غیر شفاف تا شفاف و در رنگ‌های سبز روشن تا تیره، زرد روشن تا تیره، قرمز، قرمز مایل به قهوه‌ای، قهوه‌ای، نارنجی، زرد، صورتی و در موارد نادر بی‌رنگ وجود دارد.

منابع و استخراج سنگ گروسولار

کانی قیمتی گروسولار که تقریباً کمیاب است، برای اولین بار در رومانی کشف شد. امروزه این سنگ قیمتی بیشتر در کشورهای روسیه، رومانی، ایتالیا، آلمان، آمریکا، مکزیک، سوئیس، کره، انگلیس، لهستان، پاکستان، آفریقای جنوبی، کانادا، کنیا و تانزانیا یافت می‌شود.

سنگ گروسولار

برش و تراش

گروسولار اکثراً به شکل‌های بیضی یا کروی برش و تراش داده می‌شود و البته در بعضی از موارد نیز به شکل‌های فانتزی نیز تراش داده شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است که سنگ‌های گروسولار اغلب وزنی کمتر از نیم قیراط دارند و مثل بسیاری از سنگ‌های قیمتی گارنت، بهینه نمی‌گردند.

کاربرد در جواهرسازی

اگرچه کاربرد گروسولار در جواهرسازی چندان گسترده نیست، اما با توجه به اینکه سختی، درخشندگی و زیبایی ظاهری دارد، بازهم استفاده از آن در جواهرات و زیورآلات طرفداران خاص خود را دارد. البته از آنجایی که بیشتر سنگ‌های گروسولار بسیار کوچک هستند، یافتن نمونه‌ای مناسب برای استفاده در جواهرسازی بسیار دشوار است.

سنگ گروسولار

نگهداری و شست‌وشو

سنگ گروسولار را می‌توان با آب ولرم و صابون ملایم شست. البته برای اینکه خراش برندارد باید آن را با پارچه‌ای تمیز و نرم خشک کرد و سپس در کیسه‌ پارچه‌ای یا یک جعبه و به دور از سایر جواهرات و سنگ‌های قیمتی (جهت جلوگیری از ضربه و اصطکاک) نگه داشت. در نظر داشته باشید که این گوهرسنگ به گرمای زیاد از حد حساس است و نباید آن را با آب داغ یا دستگاه بخارشور شست و شو داد.