همیشه کسری ذوب یکی از دغدغه های اصلی افرادی است که به ذوب فلزات گرانبها می پردازند؛ چرا که فلزات گرانبها به دلیل قیمت بالایی که دارند، در صورت کسری می توانند ضرر زیادی را به فرد وارد سازند. البته باید توجه داشت که همیشه در فرآیند ذوب مقداری کسری ذوب را خواهید داشت، ولی باید سعی کرد که میزان این کسری را به حداقل رساند.

کسری در ذوب طلا و نقره

در ذوب طلا و نقره باید دقت کرد که مذاب زیاد حرارت داده نشود. همچنین باید از دمای مناسب استفاده کرد و در صورتی که حجم طلا یا نقره زیاد است، به جای استفاده از روش هواگاز، آن را در کوره ذوب نمود (ذوب طلا به روش سنتی به دلیل تابش حرارت و اکسیژن بیش از حد باعث کسری 4 الی 5 گرم در هر کیلوگرم میگردد و دلیلش هم آن است که گاز اکسیژن در فرآیند اشتعال گاز سوختنی در شعله مشعل، دمای حاصله را تا ۲۲۰۴ درجه سانتی‌گراد بالا خواهد برد.). 

طلا

 

پلاتین و پالادیوم

کسری ذوب در پلاتین و پالادیوم معمولا زیاد است. بهتر است برای ذوب این دو فلز، به جای استفاده از روش هواگاز از روش اکسیژن-هیدروژن یا کوره القایی استفاده نمایید. لازم به ذکر است که کوره القایی بهترین و مناسب ترین روش برای ذوب پلاتین و پالادیوم به شمار می رود؛ زیرا در این روش مقدار کسری در کمترین حالت ممکن است، اما مشکل اینجاست که این کوره بسیار گران قیمت هستند و هر کسی قادر به خرید آن ها نخواهد بود.

ذوب طلا

سخن پایانی

همانطور که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد کسر شدن فلز گرانبها در فرایند ذوب همیشه هست و فقط مقدار آن فرق می کند. بنابراین همه ما باید با این مسئله تا حدی کنار بیاییم. همچنین مهم است فردی که اقدام به ذوب فلزات گرانبها می کند از تبحر وتجربه بالایی برخوردار باشد تا مقدار کسر شدن فلز گرانبها به حداقل ممکن برسد.